Ana SayfaAçıklamalarDeprem bölgesinde göçmenlere karşı artan ayrımcılık ve sözlü-fiziksel şiddete karşı çağrımızdır

Deprem bölgesinde göçmenlere karşı artan ayrımcılık ve sözlü-fiziksel şiddete karşı çağrımızdır

Son birkaç gündür deprem bölgesindeki göçmenlere karşı giderek artan ayrımcılığı ve sözlü-fiziksel şiddeti endişeyle takip ediyoruz.

Depremin ilk saatlerinden beri sahadan aldığımız bilgilere göre, göçmenler sıklıkla bölgeye ulaşan erzak, barınma ve ilaç yardımlarından muaf tutuluyor ve bölgeyi tahliye etme konusunda ciddi sorunlarla karşılaşıyorlar. Depremden etkilenen göçmenlerin yol iznine tabi tutulmadan bölgeden çıkışlarının sağlanması için genelge yayınlanmış olmasına rağmen, otobüs, uçak ve konaklama şirketlerinin sağladığı hizmet ve yardımlardan faydalanamıyorlar ve sadece kendi imkanlarıyla ulaşım sağlayabilenler bölgeyi terk edebiliyorlar.

Bölgeden ayrılamamanın ve gelen yardımlara erişememenin yanı sıra gelen yardım kolilerini ve evleri yağmaladıklarına dair bir algı yaratılılıyor. Açıkça görüldüğü üzere, devlet kurumlarının arama-kurtarma ve yardım ulaştırma konusundaki yetersizliğinin üstü göçmen nefreti ile kapatılmaya çalışılıyor, bazı düzen siyasetçileri ve onlara bağlı medya kuruluşları da bilinçli olarak buna hizmet ediyor.

Göçmen Sendikası Girişimi olarak tüm yetkilileri, yardım gönüllülerini ve alandan bilgi aktaran herkesi din, dil, etnisite, vatandaşlık ve cinsiyet gözetmeksizin tüm deprem mağdurlarına eşit davranmaları gerektiğini düşünüyoruz ve alanda göçmenlerle dayanışma içinde olan tüm arkadaşları aşağıdaki formu doldurarak ağımıza katılmaya çağırıyoruz.

Irkçılık öldürür, dayanışma yaşatır!

RELATED ARTICLES

Son Eklenenler